Bedminton: Fašungová po druhej prehre končí: "Kazila som údery"

30.07.2012 Celý región

Londýn 30. júla (TASR) - Slovenská bedmintonistka Monika Fašungová sa v pondelok dopoludnia rozlúčila s olympijskými hrami v Londýne druhou prehrou v D-skupine ženskej dvojhry, keď vo Wembley Arene nestačila na Austrálčanku Victoriu Naovú vo dvoch setoch 12:21 a 18:21.

Zverenka trénera Tomáša Lobotku už v nedeľu prehrala podľa očakávania v jej prvom zápase na OH s favorizovanou Juan Gu zo Singapuru 0:2 (5:21, 11:21). O postupujúcej z D-skupiny sa rozhodne v utorok vo vzájomnom zápase turnajovej trinástky Gu s Naovou. Medzi 16 elitných hráčok do vyraďovacej fázy z každej skupiny postúpi iba víťazka.

Trojnásobná majsterka Slovenska nastúpila proti Naovej v druhom vzájomnom súboji, keď v máji minulého roka s ňou prehrala na Sudirman Cupe v Číne 0:2 (10:21, 16:21). Ani vo Wembley Arene sa jej so súperkou, proti ktorej si verila viac ako proti Gu, nepodaril získať ani set. V prvej sade prehrávala 24-ročná Fašungová 0:3 a 3:6, dokázala však otočiť na 7:6. V ďalšom priebehu dokázala odskočiť Naová na 15:9 aj 18:10 a záver si už postrážila, keď úvodný set vyhrala za 15 minút na 12. V dramatickom druhom sete sa bratislavská rodáčka ujala vedenia 1:0, no jej súperka vzápätí otočila na 3:1. Slovenka ešte vyrovnala na 5:5, ale Naová vždy dokázala preberať inciatívu (10:7, 15:12) a kontrolovať priebeh. Po Eve Sládekovej (Peking 2008) len druhá bedmintonistka spod Tatier pod piatimi olympijskými kruhmi, sa však nevzdávala a ešte dotiahla na 14:17, 16:18 aj 18:20, bojovala o zisk prvého setu, no koncovka bola v réžii Austrálčanky.

"Spokojná nie som, prehra mrzí. Kazila som dnes veľa úderov, aj ľahkých. Naová bola určite slabšia súperka ako Gu, Singapurčanka bola oveľa rýchlejšia. Fyzicky som sa cítili veľmi dobre, úderovo to však bolo slabšie. V druhom sete som sa veľmi snažila, doťahovala, ona aj trochu znervóznela, stále však kazila menej ako ja. Teraz s tým už ale nič nenarobím. Je to moja prvá olympiáda, dúfam, že nie posledná," povedala TASR bezprostredne po zápase Fašungová.

"Škoda, že sme nezačínali druhým setom, asi by sme ju dali" povzdychol si pre TASR kouč Lobotka a zhodnotil: "V závere som na Naovej videl, že má toho plné zuby, aj keď tieto Ázijčanky to vedia dobre skrývať. Naopak, Monika bola po včerajšom zápase dosť vyčerpaná, ale dnes bola na tom fyzicky veľmi dobre. Taktiku sme zvoli na údery na zadnú čiaru, ale aj oni na nás vytiahli niečo podobné a lepšie sa s tým vyrovnali. Neboli sme ďaleko od nášho cieľa získať jeden set na olympiáde, Monika však odovzdala podľa mňa všetko a Slovensko poctivo reprezentovala."

ženy - dvojhra:

D-skupina:

Victoria Naová (Austr.) - Monika FAŠUNGOVÁ (SR) 2:0 (12, 18)
zápas trval: 35 minút.
 

Vyberte región